Toine Andernach

Toine is een ervaren en gedreven performer coach. Sinds de jaren ’90 heeft hij honderden academici en andere professionals getraind en gecoacht, zowel op didactisch gebied als in presentatievaardigheden. Sinds de allereerste editie in 2011  heeft Toine tientallen performers van TEDxDelft gecoacht om het optreden van hun leven te geven.

Toine’s coachingstijl is informeel, met humor en altijd gericht op een optimaal eindresultaat. Als hij in kleine groepen coacht, laat Toine deelnemers ook elkaar coachen. Daarnaast heeft Toine een scherp oog voor de kernboodschap van je presentatie.

En tenslotte: Toine is ervan overtuigd dat de kracht van stilte in presentaties zwaar wordt onderschat. Presentaties zouden zeer veel beter worden als er meer gebruikt zou worden gemaakt van stilte.

toine@performercoaching.nl
Toine’s LinkedIn-profiel
06 154 81 254

Wat zeggen klanten over Toine?

Nienke Bloem

Voor het Net Promoter Event heeft Toine mij gecoached hoe ik op meer TedEx achtige wijze kon presenteren. Zijn coaching gaf mijn verhaal een duidelijkere kop en staart en ik leerde beter de kracht van stilte gebruiken. En dat in 2,5 uur. Dank je wel!

Nienke Bloem Customer Experience Professional www.nienkebloem.nl 19/12/15


Bennie Mols

Bij de voorbereiding van mijn TEDX-Delft-lezing in 2012 ben ik met plezier en succes gecoacht door Toine. Toine heeft me geholpen om de juiste balans te vinden tussen de inhoud van de presentatie, de emotionele lading ervan en de vorm, zowel qua beeld als qua lichaamstaal. Die balans heeft de lezing tot een succes gemaakt.

Bennie Mols wetenschapsjournalist, auteur en spreker  benniemols.blogspot.nl 19/12/15


Rutger de Graaf

Toine heeft mij als coach geholpen met de voorbereiding van mijn TEDx talk in 2013 over drijvende steden. Zijn praktische tips en zijn ervaring als sprekerscoach waren van grote waarde om mijn verhaal in slechts 9 minuten duidelijk en aansprekend voor het voetlicht te brengen. Hierdoor hebben wij als bedrijf nieuwe doelgroepen weten te bereiken.

Rutger de Graaf DeltaSync www.deltasync.nl 19/12/15


Anne Walraven

Ik heb Toine leren kennen als sprekerscoach bij TEDxDelft en heb gezien hoe hij met zijn duidelijke en opbouwende feedback presentaties snel van 'goed' naar 'geweldig' krijgt. Voor mijn talks bij TEDxDelft en later bij de Verenigde Naties heb ik veel gehad aan de coaching van Toine, zowel in de structuur van de presentatie zelf als in de flow van het presenteren. Een aanrader voor iedereen!

Anne Walraven FutureFuel www.futurefuel.nl 24/11/15


Hans de Wolff

Toine is iemand die je met zijn enthousiasme snel over eventuele weerstanden heen helpt en er niet om heen draait wat hem wel en niet aanspreekt. Hij daagt je uit je presentatie echt eens op een andere manier te doen. Ik vond het werken met Toine bijzonder aangenaam.

Hans de Wolff Directeur Particulieren, Triodos Bank Nederland www.triodos.nl 20/11/15